Ett skrivet kontrakt

Idag är ingen vanlig dag. I dag har jag nämligen för första gången i mitt liv skrivit på kontrakt för en hyresrätt i Stockholm. Ett förstahandskontrakt.

Vi bor i en två på 57 kvm och har länge känt att det är för trångt. Nu när vi ska bli en till i familjen känns det rent av ohållbart. Så vi har letat och sökt både på bostadsförmedlingen och via lägenhetsbyte. Vi har sprungit på visningar hos andra och vi har haft folk på visning hos oss.

Tänk va mycket energi det har tagit. Att gå igenom listan på bytessidan med alla lägenheter som matchar våra kriterier. Vid något tillfälle hade vi mer än 300! lägenheter att ta ställning till. Tycker om eller tycker inte om. Det mesta har varit triangelbyten att vi vill ha lägenhet A som vill ha lägenhet B som vill ha vår, så många som måste vara nöjda. Och mailandet och väntan på svar och förhoppningarna och sedan ett nej, vi är inte helt säkra/har andra byten som är mer intressant/hade hoppats den kändes större. Vi har hunnit bli så_jäkla_less på detta så det var så sjukt skönt att få logga in på bytessidan och ta bort annonsen. För nu vet vi att vi har en lägenhet som väntar på oss i god till innan vi lill*n kommer. 

Så idag skrev vi kontrakt och på onsdag får vi hämta nycklarna. Då kan vi komma in och börja mäta och fundera på hur vi verkligen vill ha det som det kliar i fingrarna. Nog för att vi redan diskuterar detta flera gånger om dagen. Men det är ju så mycket lättare att göra det på plats med en tumstock i beredskap. Ni kan ju förstå att jag som älskar planeringsstadiet är i himlen just nu. Jag kollar både tapeter och golv och försöker få en uppfattning om vad man kan göra och inte innan vi flyttar in. Det är både spännande och roligt!


One thought on “Ett skrivet kontrakt

  1. Pingback: Helgen som gick med danstjej och muffins-semlor - JämtlandshannaJämtlandshanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *