Att börja med Bullet Journal

Som ni kanske sett i bloggen tidigare och lite oftare på Instagram så har jag börjat med Bullet Journal. Till för bara 3 veckor sedan hade jag inte hört ett ord om det. Men så hittade jag en 7 dagars utmaning, ”Bullet Journal på Svenska” och jag blev nyfiken.

Grunden till Bullet Journal

Om du är nyfiken på grunden till Bullet Journal rekommenderar jag varmt skaparen Ryder Carrolls egen 4-minuters film som ni hittar här. Men idén är att ha en bok där du organiserar och planerar saker du behöver göra och när och samlar allt. Och då menar jag ALLT. Det kan förutom almanacka vara en träningsdagbok. Du kan skriva ner veckomenyer, recept eller presenttips. Du kanske vill hålla koll på dina vanor, skriva ner vilka filmer du vill se, böcker du vill läsa. Den är precis det du vill att den ska vara. Du kan hålla den enkel eller fylla den med snirkliga citat och rita och måla (så kallade Doodles).

En Doodle från min Bullet Journal

Så där jag tidigare skrivit högvis med post-it lappar (som tyvärr oftast försvunnit i väskan och hittats alldeles för sent) kan jag nu istället skriva in det direkt i boken och hittar informationen även efter jag glömt bort den. Jag har också några olika appar där jag skrivit saker och det är tyvärr samma sak för mig där. Jag skriver in något men sen glömmer jag bort var eller har svårt att hitta till rätt ställe ändå. Så detta är verkligen ett system för mig, ett system som jag kan anpassa till vad jag behöver, allt eftersom.

Att träffa en inspiratör

I måndags hade jag också nöjet att träffa Anneli som står bakom Bullet Journal på Svenska. Hon som höll (och håller) i den 7 dagars utmaningen som jag var med i. Det går fortfarande att haka på utmaningen om man vill det. Vi gick till himlen på jorden (för alla som gillar att skriva, rita och måla) Pen Store. Det är ju extra kul att gå och kolla på pennor tillsammans med någon som har lite koll och redan har testat en del och vet vad som är lite bättre och vad som är lite mindre bra. Jag kan säga att jag inte gick tomhänt därifrån.

Jag och Anneli utan för Pen Store - himmelriket för alla som pysslar med Bullet Journal

Själv har jag egentligen tänkt att hålla min Bullet Journal (eller BuJo) rätt enkel. Tanken är ju att den ska vara en hjälp i planering och strukturering, inte att den ska ta en massa tid för att måla och rita. Sen råkar det ju vara så att jag just nu är hemma i väntan på bebis. Så tid till att småpyssla har jag ganska gott om för tillfället.

One thought on “Att börja med Bullet Journal

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.