Miracle Morning – för en småbarnsförälder

Jag har redan skrivit om hur det kom sig att jag börjat med Bullet Journal och att jag fullkomligt älskar det! Inom Bullet Journal är det många som har anammat konceptet Miracle Morning. En morgonrutin som beskrivs i boken med samma namn av Hal Elrod. Kort sagt går det ut på att kliva upp tidigt (före resten av familjen) och gå igenom 6 steg för att få en så bra start och en så fokuserad dag som möjligt.

Är Miracle Morning verkligen något för mig?

När jag hörde talas om Miracle Morning första gången tänkte jag att även om det låter fantastiskt så är det inget för mig. För med en 11 veckor gammal bebis som ska amma lite nu och då, natt som dag, så finns det inte en chans att jag kliver upp extra tidigt. En stor risk finns dessutom då att jag väcker honom och ändå inte får min Miracle Morning. Det passar inte in i mitt liv just nu.

Men i söndags såg jag detta inlägg från Dorotea Pettersson (tidscoachen) som visade att man visst kan anpassa detta koncept så det passar en ammande småbarnsmamma. Det gäller ju faktiskt bara att se möjligheterna! Hon kallar det istället för Fokustimmen.

Miracle Morning för småbarnsföräldrar

I min Bullet Journa gjorde jag detta uppslag för att hjälpa mig att hålla koll på de olika stegen S.A.V.E.R.S. till höger har jag sedan skrivit ner lite närmare vad jag ska göra och tänka på.

När jag då gör min egen tolkning av det hela blir Miracle Morning istället Miracle Moment. Jag lägger det alltså den tid på dagen då det passar mig (och lillen). Jag förtjänar ju också att få en fokuserad dag även om jag inte vill kliva upp tidigare än jag redan gör. Och vem är det som sagt att man inte kan gå igenom (de flesta av) de 6 stegen med en liten bebis på armen. Därför har jag nu bestämt mig för att börja med Miracle Moment(s!). För det är ju inte heller säkert att jag hinner igenom alla steg på samma gång. Men vad gör väl det? Det är ju bara att fortsätta senare när tillfälle ges! Gillar detta passande citat som jag hittade på Pinterest:

Motiverande citat för Miracle Morning; Be stubborn about your goals and flexible about your methods

Miracle Morning kan visst vara något för dig

Det gäller bara att komma på hur du kan anpassa det så att det fungerar för dig! Se Doroteas klipp på Youtube och bli inspirerad. Jag är övertygad om att du kan komma på något sätt/någon tid på dagen som du kan få in hela eller delar av Miracle Morning – rutinen.

2 thoughts on “Miracle Morning – för en småbarnsförälder

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.