Ånej, inte helg!

Känner ni igen er? Inte!? Du kanske är en sån där som gör hoppsasteg från jobbet så snart klockan slår hemgång på fredagar – oftast lite tidigare än andra dagar.

Jodå, jag är också en av er. Jag tycker att fredagarna är fantastiska och det är ju så skönt att ha två hela dagar tillsammans med familjen. (Jag är inte helt galen) Men. Jo, det finns ett men. Den här helgen ska vi passa på att fylla med en massa sådana där saker som inte är så kul. Saker som vi skjutit upp förut som vi nu inte kan skjuta på längre.

Så vad händer i helgen?

En av de saker som vi ska göra i helgen är att städa lägenheten. Ja, vi bor ju i lägenhet så vi borde ju kunna hålla de 79 kvm vi har något sånär fina mellan städturerna kan man tycka. Men vi verkar ha något dammråttsmonster hos oss med hosta eller något. För dammigt blir det. Snabbt. Så städning står på schemat, eller borde stå på schemat i alla fall, högt upp.

Dessutom ska jag rösta. Inte så tråkigt kanske du tänker. Fast ganska tråkigt tycker jag.

Vi behöver också ha tvättstuga – igen! Ibland känns det som att man lika gärna kan lägga tvätten direkt i tvättkorgen efter man vikt den, det blir ju ändå bara tvätt igen. Sen tillkommer den där vanliga – ”vi passar på när det är helg”– sysslan, storhandling, vi skulle verkligen behöva sätta i den något större bilbarnstolen eftersom sonen vuxit ur babyskyddet. Det i sin tur innebär en tur till förrådet – och där vet man aldrig hur lång tid man kan bli kvar.

Sist men absolut inte minst – det svämmar faktiskt över. Återvinningen! Vi måste gå ut med återvinningen. Man skulle kunna tro att vår plaståtervinning är på väg ut av sig själv. Det har börjat letat sig ut från den sopkorgen dit de blivit hänvisade i riktning mot hallen. Så dessa ska vi se till att hjälpa, tillsammans med glas, metall och så den där panten. Den som man ska ta med till en mataffär, leta upp maskinen som tar emot dem och hålla både tummar och tår att den inte är ur funktion (vad är det för fel på dessa maskiner egentligen?) när man kommer eller att det blir det under tiden man står där och pantar. Det här känner jag att vi kanske kan skjuta på till en annan helg faktiskt.

Men sen blir det också lite lekddejt i parken (snälla låt oss slippa regn), kräftor till middag och kanske en och annan chokladbit (och lite jobb) Så helgen blir nog inte helt bortkastad ändå.

Vad pysslar ni med i helgen? Är det bara roligheter eller en och annan tråksyssla?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.